Filet z halibuta przypraw solą, pieprzem i suszoną bazylią, ułóż na papierze do pieczenia i piecz w temperaturze 200oC przez ok. 20 minut. Pozostaw do ostygnięcia.
Rybę, paprykę, dymkę, koperek, natkę pietruszki, bazylię i czosnek pokrój. Dodaj pokruszony chleb tostowy, a następnie całość wymieszaj z jajkiem aż do połącznia się składników. Odstaw na godzinę do lodówki.
Masę uformuj w niewielkie kulki, obtaczając w bułce tartej i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220oC.
Bób ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebulę i boczek pokrój w kostkę i usmaż na oleju do uzyskania koloru złotego. Na koniec dodaj bób i dopraw solą lub pieprzem.
Bób Hortex – 1 opakowanie
500 g filetu z halibuta
100 g boczku wędzonego
100 g bułki tartej do panierowania
1 cebula
4 kromki chleba tostowego bez skóry (suchego)
1 jajko
1 czerwona papryka
1 dymka
½ pęczka koperku
½ pęczka natki pietruszki
2 łyżeczki świeżej bazylii
1 łyżeczka suszonej bazylii
2 ząbki czosnku
4 łyżki oleju
sól, pieprz