Lista zakupów:

Mozarella
Pietruszka natka
Ziemniaki

Składniki:

Barszcz ukraiński Hortex – 1 opakowanie

200 g sera mozzarella

100 g kwaśnej śmietany

4 duże ziemniaki

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 łyżka sezamu

1 łyżka oliwy

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżka natki pietruszki – siekanej

Danie główne
50 minut
W roli
głównej:
BARSZCZ UKRAIŃSKI

Przepis:

Ziemniaki umyj i ugotuj w całości na al.’dente,. Ugotowane wyjmij z wody i przekrój wzdłuż na pół. Delikatnie wydrąż łyżką środek i odstaw. Cebulę, czosnek i sezam podsmaż na oliwie. Dodaj  barszcz i smaż wszystko około 5 – 10 minut. Dodaj sos sojowy, pokrojoną natkę. Farsz włóż do jeszcze ciepłych łódeczek, posyp startym serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 ºC na 10 minut. Podajemy z łyżką kwaśnej śmietany.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Śledzik pod buraczkową pierzynką

Śledzik pod buraczkową pierzynką