Pieczone ziemniaki z barszczem ukraińskim

Danie główne
50 minut

Ziemniaki umyj i ugotuj w całości na al.’dente,. Ugotowane wyjmij z wody i przekrój wzdłuż na pół. Delikatnie wydrąż łyżką środek i odstaw. Cebulę, czosnek i sezam podsmaż na oliwie. Dodaj  barszcz i smaż wszystko około 5 – 10 minut. Dodaj sos sojowy, pokrojoną natkę. Farsz włóż do jeszcze ciepłych łódeczek, posyp startym serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 ºC na 10 minut. Podajemy z łyżką kwaśnej śmietany.

Lista zakupów

Barszcz ukraiński Hortex – 1 opakowanie
200 g sera mozzarella
100 g kwaśnej śmietany
4 duże ziemniaki
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka sezamu
1 łyżka oliwy
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka natki pietruszki – siekanej

Inne potrawy
w tej kategorii
Barszcz ukraiński
Barszcz ukraiński

Sprawdź przepis
Zielone pierogi z wołowiną
Zielone pierogi z wołowiną

Sprawdź przepis