Pieczony pstrąg z bukietem warzyw

Ilość porcji: 2 OS
Czas przygotowania: 40 minut

Przygotowanie:

Formę do zapiekania wysmaruj masłem.

Wysyp bukiet warzyw wiosennych.

Odetnij głowy od ryb i nafaszeruj pstrągi świeżym tymiankiem, miętą i plasterkami cytryny.

Posyp solą i pieprzem a następnie ułóż na warzywach.

Zapiekaj 35 minut w 190 ℃.

Lista zakupów

Składniki:

  • Bukiet warzyw kwiatowy HORTEX – 1 opakowanie
  • 2 świeże wypatroszone pstrągi
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki masła
  • Garść świeżego tymianku
  • Garść świeżej mięty
  • Sól,  pieprz
Inne potrawy
w tej kategorii
Bukiet warzyw w sosie ziołowym
Bukiet warzyw w sosie ziołowym

Sprawdź przepis
Pieczony łosoś ze świeżymi ziołami i ciepłą sałatką z fasolki szparagowej
Pieczony łosoś ze świeżymi ziołami i ciepłą sałatką z fasolki szparagowej

Sprawdź przepis