Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Kasza jaglana z bukietem warzyw

Średnie
Dania główne

Składniki

  • Bukiet warzyw kwiatowy Hortex 1/2 opakowania
  • Kasza jaglana 1/2 szklanki
  • Szklanka wody około 1
  • Cebula 1/2
  • Olej 1 łyżka
  • Sól
  • Pieprz
  • Dodajemy szczyptę chili

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni rozsmaruj łyżkę oleju i podsmaż pokrojoną cebulę aż się zeszkli. Następnie zmniejsz płomień/ siłę na płycie indukcyjnej i dodaj pół opakowania Bukietu warzyw HORTEX. Cały czas mieszając, dopraw solą i pieprzem. Podsmażaj warzywa przez około 10 minut.

Krok 2

Kaszę jaglaną przepłucz zimną wodą na sitku aż woda będzie czysta. Dodaj ją do warzyw. Całość zalej szklanką wody i dodaj szczyptę chili. Wymieszaj. Duś wszystko pod przykryciem do momentu, aż kasza będzie w pełni ugotowana (wchłonie całą wodę i będzie miękka).

Krok 3

Wyłóż masę na talerz i udekoruj wedle uznania.

 

Powiązane przepisy

Spróbuj również