Piersi kaczki umyj, zmiel w maszynce do mięsa, a następnie usmaż na dwóch łyżkach masła z dodatkiem czosnku wraz włoszczyzną i igłami z jednej gałązki rozmarynu, dopraw solą. Duś wszystko pod przykryciem, aż mięso stanie się miękkie.
Ciasto filo pokrój w paski długości ok. 5-6 cm, po czym jeden pasek posmaruj roztopionym masłem, a drugi połóż na nim. Na tak przygotowane ciasto nałóż łyżkę farszu i zawiń w trójkąt. Uformowane pierożki poukładaj na blasze wyłożonej papierem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180oC ok. 20 minut.
Jednocześnie podsmaż na maśle marchewkę z dodatkiem świeżego, posiekanego imbiru oraz ziół i ułóż na niej pierożki. Danie udekoruj rukolą.
Marchewka kostka Hortex – 1 opakowanie
Włoszczyzna paski Hortex – 1 opakowanie
2 piersi kaczki
1 opakowanie ciasta filo
4 łyżki masła
świeży imbir (ok. 3 cm)
1 ząbek czosnku
2 gałązki świeżego rozmarynu
natka pietruszki
świeży tymianek
rukola
sól, pieprz
papier do pieczenia