Pierś kurczaka w panko z karmelizowaną marchewką

Ilość porcji: 2 OS
Czas przygotowania: 25 minut

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka obtocz najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w panko.

Podsmaż na złoty kolor na głębokim tłuszczu po około 4 minuty z każdej strony.

Na drugiej patelni na maśle podsmaż marchewki mini, dodaj miód, odrobinę soli oraz sezam.

Podsmażaj aż marchewka ładnie się skarmelizuje.

Kurczaka podawaj pokrojonego w plastry z karmelizowaną marchewką.

Lista zakupów

Składniki:

  • Marchewka mini HORTEX – 1 opakowanie
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 jajko
  • 80 g panko
  • 40 g sezamu
  • 30 g masła
  • 2 łyżki miodu
  • Olej do smażenia
  • Sól
Inne potrawy
w tej kategorii
Makaron z imbirową marchewką mini i kurczakiem w sosie śliwkowym
Makaron z imbirową marchewką mini i kurczakiem w sosie śliwkowym

Sprawdź przepis
Makaron rozmaitości
Makaron rozmaitości

Sprawdź przepis