Pierś z kaczki (od strony skóry) ponacinaj w kratkę, przypraw pieprzem i usmaż od strony bez skórki. Następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC mniej więcej na 10-15 minut. Jednocześnie rozmrożone wcześniej buraczki przesmaż z cebulą pokrojoną w kostkę, dopraw solą, pieprzem i wasabi. Fasolkę ugotuj według przepisu na opakowaniu i także przesmaż na maśle z czosnkiem i chili. Na gorącą patelnię wrzuć wiśnie, anyż, brązowy cukier i wlej porto. Dopraw solą i pieprzem, zagotuj i zredukuj sos. Upieczoną pierś z kaczki przekrój wzdłuż i ułóż między fasolką szparagową a buraczkami. Na koniec polej ją gorącym sosem z wiśniami doprawionym porto.
Fasolka szparagowa zielona Hortex – 1 opakowanie
Buraczki purée Hortex – 1 opakowanie
Wiśnie bez pestek Hortex – 200 g
2 piersi z kaczki
200 ml czerwonego porto
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
1 łyżeczka wasabi
1 łyżeczka papryczki chili
2 gwiazdki anyżu
1 łyżeczka brązowego cukru
sól, pieprz