Lista zakupów:

Cebula
Oliwa
Pieczarki

Grochówka Hortex – 1 opakowanie

750 ml bulionu

200 g wędzonej kiełbasy

150 g pieczarek

100 g bekonu

1 cebula

 

 

 

2-3 ząbki czosnku

2-3 łyżki oliwy z oliwek

liść laurowy, suszone chili, majeranek

sól, pieprz

4
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
GROCHÓWKA

Przepis:

Do garnka włóż drobno pokrojony bekon, cebulę i czosnek i całość podsmaż na oliwie. Po kilku minutach dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i pieczarki i dalej smaż.

Następnie wsyp grochówkę i zalej bulionem. Dodaj liść laurowy, suszone chili, sól i pieprz. Gotuj jeszcze ok. 10 minut. Dopraw do smaku przyprawami z saszetki i majerankiem.

Podawaj z pieczywem.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Szaszłyczki drobiowe z grochowym purée

Szaszłyczki drobiowe z grochowym purée