Podpłomyk z warzywami na patelnię i mozzarellą

Ilość porcji: 6 OS
Czas przygotowania: 50 minut

Przygotowanie:

Zagnieć elastyczne ciasto z podanych składników, podziel na 6 części i każdy rozwałkuj na placek o średnicy 20 cm.

Usmaż na suchej patelni do zarumieniania po kilka minut z każdej strony.

Na oliwie podsmaż Warzywa na patelnię.

Dopraw solą i pierzem.

Każdy podpłomyk posmaruj łyżką kwaśnej śmietany, na wierzch ułóż po kilka łyżek Warzyw na patelnię HORTEX i posyp pokruszoną mozzarellą.

Zapiekaj 10-15 minut w 180oC.

 

Lista zakupów

Składniki:

  • Warzywa klasyczne na patelnię HORTEX – 1 opakowanie
  • 150 g mozzarelli miękkiej
  • 100 g kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka oliwy
  • Sól, pieprz
Na ciasto:
  • 300 g mąki pełnoziarnistej orkiszowej
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 2 łyżki oleju
  • 190 ml wody

 

Inne potrawy
w tej kategorii
Curry warzywne z kurczakiem na parze i cytrynowym ryżem
Curry warzywne z kurczakiem na parze i cytrynowym ryżem

Sprawdź przepis
Zielone pierogi z wołowiną
Zielone pierogi z wołowiną

Sprawdź przepis