Wszystkie warzywa ugotuj na parze, powinny pozostać jędrne. Wyjmij z naczynia, odstaw, by woda całkowicie odparowała. Brokuły podziel na mniejsze kawałki.
Składniki sosu dokładnie wymieszaj. Fetę pokrój w kostkę o boku 1 cm, liście szpinaku wypłucz pod bieżącą wodą i dokładnie osusz. Pestki dyni upraż na suchej patelni, aż zaczną pięknie pachnieć. W misce wymieszaj warzywa ze szpinakiem i serem. Przełóż do pudełka, posyp pestkami. Sos przelej do małego pojemnika lub słoiczka, dodaj go do sałatki tuż przed jedzeniem.
Brokuły różyczki Hortex – 1/2 opakowania
Fasolka szparagowa zielona Hortex – 1/2 opakowania
Groszek zielony Hortex – 1 opakowanie
100 g sera feta
2 garście świeżych liści szpinaku
3 łyżki pestek dyni
sos winegret:
3 łyżki oleju
2 łyżki wody mineralnej
1 łyżeczka musztardy miodowej
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka cukru
świeżo zmielony czarny pieprz
szczypta soli