Quesadilla z serem i warzywami

Ilość porcji: 3 OS
Czas przygotowania: 20 minut

Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć mieszankę meksykańską, zmniejsz ogień i duś do miękkości, przypraw.

W 3 plackach wytnij otwory na kształt „jack-o’-lantern” czyli halloweenowej dyni.

Na pozostałych plackach ułóż warstwę sera i warstwę mieszanki warzywnej.

Każdy z placków podpiecz przez kilka sekund na rozgrzanej patelni grillowej, następnie przełóż na blachę do pieczenia, posyp cienką warstwą sera i przykryj plackiem z otworami.

Zapiecz kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C.

Gotowe quesadille możesz podać z jogurtem, śmietaną czy ulubionym sosem.

Lista zakupów

Składniki:

Mieszanka Meksykańska HORTEX – 1 opakowanie

6 placków tortilli

200 g tartego sera, najlepiej mieszanka mozzarelli i cheddara

Kilka łyżek oliwy

Po pół łyżeczki przypraw takich jak: kmin rzymski, papryka słodka, papryka wędzona, chilli, oregano

Sól i pieprz do smaku

Inne potrawy
w tej kategorii
Szybkie empanadas z wołowiną i warzywami
Szybkie empanadas z wołowiną i warzywami

Sprawdź przepis
Quesadille z wędzoną szynką i pastą szpinakową
Quesadille z wędzoną szynką i pastą szpinakową

Sprawdź przepis