Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć mieszankę meksykańską, zmniejsz ogień i duś do miękkości, przypraw.
W 3 plackach wytnij otwory na kształt „jack-o’-lantern” czyli halloweenowej dyni.
Na pozostałych plackach ułóż warstwę sera i warstwę mieszanki warzywnej.
Każdy z placków podpiecz przez kilka sekund na rozgrzanej patelni grillowej, następnie przełóż na blachę do pieczenia, posyp cienką warstwą sera i przykryj plackiem z otworami.
Zapiecz kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C.
Gotowe quesadille możesz podać z jogurtem, śmietaną czy ulubionym sosem.
Składniki:
Mieszanka Meksykańska HORTEX – 1 opakowanie
6 placków tortilli
200 g tartego sera, najlepiej mieszanka mozzarelli i cheddara
Kilka łyżek oliwy
Po pół łyżeczki przypraw takich jak: kmin rzymski, papryka słodka, papryka wędzona, chilli, oregano
Sól i pieprz do smaku