Quiche ze szpinakiem

4 OS
Przekąska
40 minut

Szpinak usmaż na maśle. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Całość pozostaw do ostygnięcia. Formę do tarty posmaruj oliwą i wyłóż nią ciasto. Nakłuj widelcem ciasto, wyłóż masę szpinakową, a na wierzchu ułóż plastry sera.

Jajka wymieszaj ze śmietaną i polej tartę. Piecz 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200˚C.

Podawaj na ciepło lub zimno.

Lista zakupów

Szpinak liście Hortex – 1 opakowanie
ciasto francuskie (świeże lub rozmrożone)
270 g sera feta
200 ml śmietany 30%
2 jajka
2 łyżki  masła
1 łyżka oliwy
3 ząbki czosnku
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Szaszłyki rybne ze szpinakiem i serem pleśniowym
Szaszłyki rybne ze szpinakiem i serem pleśniowym

Sprawdź przepis
Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą
Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą

Sprawdź przepis