Lista zakupów:

Masło
Oliwa
Śmietana

Szpinak liście Hortex – 1 opakowanie
ciasto francuskie (świeże lub rozmrożone)
270 g sera feta
200 ml śmietany 30%

2 jajka
2 łyżki  masła
1 łyżka oliwy
3 ząbki czosnku
sól, pieprz

4
Przekąska
40 minut
W roli
głównej:
SZPINAK LIŚCIE

Przepis:

Szpinak usmaż na maśle. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Całość pozostaw do ostygnięcia. Formę do tarty posmaruj oliwą i wyłóż nią ciasto. Nakłuj widelcem ciasto, wyłóż masę szpinakową, a na wierzchu ułóż plastry sera.

Jajka wymieszaj ze śmietaną i polej tartę. Piecz 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200˚C.

Podawaj na ciepło lub zimno.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Otwarte kieszonki ze szpinakiem

Otwarte kieszonki ze szpinakiem

Inne dania z tej kategorii

Jajka w szpinaku
Jajka w szpinaku
Zobacz wszystkie