Fasolkę szparagową podgotuj w osolonej wodzie.
Kotleciki ze schabu połóż na desce, przykryj folią spożywczą i rozbij płaskim tłuczkiem na cienkie plastry.
Każdy kawałek mięsa dopraw solą i pieprzem. Na plastrach schabu połóż plasterek masła, szynki, sera i po 6-7 strączków fasolki.
Zwiń roladki, które krótko obsmaż na gorącym oleju, ze wszystkich stron.
Następnie przełóż je do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC na 40 minut.
Na 15 minut przed końcem pieczenia odkryj roladki by ładnie się przyrumieniły.
Upieczone roladki podawaj z ulubionymi Warzywami na patelnię.
Fasolka szparagowa żółta Hortex – 1 opakowanie
8 kotletów schabowych bez kości
8 plastrów szynki długodojrzewającej
8 plastrów żółtego sera
100 ml oleju do smażenia
2 łyżki masła
świeżo zmielony czarny pieprz
sól