Roszponka z pikantną ricottą i śliwkami z pieca

Roszponka z pikantną ricottą i śliwkami z pieca

Lista zakupów:

Pieprz
Ricotta
Roszponka

Śliwki bez pestek Hortex – 1 opakowanie
300 g sera ricotta
pieczywo żytnie z ziarnem

4 łyżki miodu
świeży tymianek
roszponka
sól, pieprz czarny świeżo mielony

4
Przekąska
25 minut
W roli
głównej:
ŚLIWKI BEZ PESTEK

Przepis:

Śliwki wysyp na papier pergaminowy, polej miodem i wstaw na kilka minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC. Ricottę wymieszaj z listkami świeżego tymianku, szczyptą soli i pieprzem. Pieczywo żytnie włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC mniej więcej na 3-5 minut.
Roszponkę podawaj z porcją doprawionej ricotty, gorącymi śliwkami i grzanką z pieczywa żytniego.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Śledzik ze śliwkami

Śledzik ze śliwkami

Inne dania z tej kategorii

Bób gotowany
Bób gotowany
Zobacz wszystkie