Rożki z ciasta francuskiego z warzywami na patelnię z koperkiem

Ilość porcji: 4 OS
Czas przygotowania: 40 minut

Przygotowanie:

Warzywa na patelnię podsmaż na oleju, dopraw solą i pieprzem.

Ciasto francuskie rozwałkuj i wytnij 8 kwadratów o średnicy 10 cm.

Na połowę każdego nałóż po 2 niepełne łyżki warzyw na patelnię, zlep w trójkąt, dociśnij i zrób jedno lub dwa małe nacięcia.

Wyłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp migdałami i piecz 30 minut w 180 oC.

Lista zakupów

Składniki:

  • Warzywa na patelnię z koperkiem HORTEX – 1 opakowanie
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oliwy
  • Garść migdałów
  • Sól, pieprz
Inne potrawy
w tej kategorii
Frittata warzywna
Frittata warzywna

Sprawdź przepis
Krem ze szpinaku i ziemniaków z fetą
Krem ze szpinaku i ziemniaków z fetą

Sprawdź przepis