Różyczki z kalafiora i brokuła w tempurze

Różyczki z kalafiora i brokuła w tempurze

Lista zakupów:

Jogurt
Mąka
Pietruszka natka

Brokuły różyczki Hortex – 1 opakowanie

Kalafior różyczki Hortex – 1 opakowanie

1 szklanka mąki pszennej

1/2 szklanki mąki kukurydzianej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

zimna gazowana woda

olej do smażenia

Sos:

200 ml jogurtu greckiego

2 pęczki natki pietruszki

1 ząbek czosnku

3-5 łyżek oliwy z oliwek

sól, pieprz

4
Przekąska
30 minut
W roli
głównej:
BROKUŁY RÓŻYCZKI

Przepis:

Mąkę pszenną wymieszaj z mąką kukurydzianą i proszkiem do pieczenia. Dolej tyle wody gazowanej, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.

Rozgrzej olej do smażenia. Różyczki brokułu i kalafiora zanurzaj w sosie (tempurze) i smaż na głębokim oleju.
W międzyczasie zmiksuj natkę pietruszki z czosnkiem, kilkoma łyżkami oliwy i jogurtem.

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Różyczki po usmażeniu osusz na papierowym ręczniku. Podaj z sosem pietruszkowo-jogurtowym.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Wrapy

Wrapy