Mąkę pszenną wymieszaj z mąką kukurydzianą i proszkiem do pieczenia. Dolej tyle wody gazowanej, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.
Rozgrzej olej do smażenia. Różyczki brokułu i kalafiora zanurzaj w sosie (tempurze) i smaż na głębokim oleju.
W międzyczasie zmiksuj natkę pietruszki z czosnkiem, kilkoma łyżkami oliwy i jogurtem.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Różyczki po usmażeniu osusz na papierowym ręczniku. Podaj z sosem pietruszkowo-jogurtowym.
Brokuły różyczki Hortex – 1 opakowanie
Kalafior różyczki Hortex – 1 opakowanie
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
zimna gazowana woda
olej do smażenia
Sos:
200 ml jogurtu greckiego
2 pęczki natki pietruszki
1 ząbek czosnku
3-5 łyżek oliwy z oliwek
sól, pieprz