Lista zakupów:

Cukier puder
Jajka
Mąka

Ciasto:

200 g mąki pszennej

100 g masła

50 g cukru pudru

1 żółtko

2 łyżki zimnej wody

 

Nadzienie:

Mieszanka kompotowa Hortex – 1 opakowanie

50 g mielonych orzechów włoskich lub laskowych

2 łyżki mąki ziemniaczanej

3 łyżki brązowego cukru

cukier puder

4
Deser
50 minut
W roli
głównej:
MIESZANKA KOMPOTOWA

Przepis:

Z podanych składników zagnieć ciasto, zawiń je w folię i włóż do lodówki mniej więcej na 30 minut. Po tym czasie schłodzoną masę rozwałkuj na papierze do pieczenia na duży okrąg i ułóż na blasze. Następnie posiekane orzechy wymieszaj z mąką, cukrem, a osuszone w sitku owoce obtocz w mieszance orzechowej. Potem wyłóż je na środek ciasta, pozostawiając kilkucentymetrowe brzegi, a brzegi zawiń do środka, przykrywając część owoców.

Piecz ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C.

Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tej kategorii

Smoothie owocowe
Smoothie owocowe
Zobacz wszystkie