Z podanych składników zagnieć ciasto, zawiń je w folię i włóż do lodówki mniej więcej na 30 minut. Po tym czasie schłodzoną masę rozwałkuj na papierze do pieczenia na duży okrąg i ułóż na blasze. Następnie posiekane orzechy wymieszaj z mąką, cukrem, a osuszone w sitku owoce obtocz w mieszance orzechowej. Potem wyłóż je na środek ciasta, pozostawiając kilkucentymetrowe brzegi, a brzegi zawiń do środka, przykrywając część owoców.
Piecz ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Ciasto:
200 g mąki pszennej
100 g masła
50 g cukru pudru
1 żółtko
2 łyżki zimnej wody
Nadzienie:
Mieszanka kompotowa Hortex – 1 opakowanie
50 g mielonych orzechów włoskich lub laskowych
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki brązowego cukru
cukier puder