Ryba po kaszubsku

Ilość porcji: 3 OS
Danie główne
Czas przygotowania: 35 minut

Przygotowanie:

  1. Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, obtocz w mące i usmaż na łyżce masła. Potem odstaw ją w ciepłe miejsce.
  2. Tymczasem włoszczyznę podsmaż na pozostałym maśle, dopraw solą oraz pieprzem i od czasu do czasu podlewaj winem. Warzywa duś do miękkości.
  3. Na koniec przełóż je do naczynia żaroodpornego. Na warzywach ułóż rybę i całość zalej mieszanką śmietanki i startego żółtego sera.
  4. Zapiecz wszystko w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C (ok. 15 minut).

Lista zakupów


Składniki:
  • Włoszczyzna paski Hortex – 1 opakowanie
  • 500 g dowolnych filetów rybnych (świeżych)
  • 200 ml białego wytrawnego wina
  • 150 ml śmietanki 36%
  • 100 g żółtego sera
  • sok z całej cytryny
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2-3 łyżki masła
  • sól, pieprz
Inne potrawy
w tej kategorii
Pieczarkowe kapelusiki faszerowane warzywami
Pieczarkowe kapelusiki faszerowane warzywami

Sprawdź przepis
Ciasto truskawkowe
Ciasto truskawkowe

Sprawdź przepis