Lista zakupów:

Czosnek
Papryka czerwona
Śmietana

Brokuły różyczki Hortex – 2 opakowania

1 opakowanie sera feta

100 g pestek słonecznika

200 g śmietany

1 czerwona papryka

 

 

1 czerwona cebula

4 łyżki majonezu

2-3 ząbki czosnku

1/2 łyżeczki pieprzu (najlepiej białego)

1 łyżeczka przyprawy tzatziki

6
Sałatka
20 minut
W roli
głównej:
BROKUŁY RÓŻYCZKI

Przepis:

Brokuły wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj 3-5 minut, do momentu, aż warzywa będą chrupkie. Potem odcedź, przelej zimną wodą, żeby nie straciły koloru i włóż do miski.

Następnie pokrój w paseczki paprykę i cebulę, fetę pokrój w kostkę, dodaj wystudzone brokuły. Wymieszaj śmietanę z majonezem, pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem. Gotowym sosem polej warzywa. Sałatkę posyp po wierzchu uprażonymi wcześniej pestkami słonecznika.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Sałatka brokułowa z serem pleśniowym

Sałatka brokułowa z serem pleśniowym