Sałatka jajeczna z fasolką szparagową i crostini

4 OS
Sałatka
30 minut

Jajka ugotuj na twardo i po ugotowaniu od razu zalej zimną wodą. Fasolki ugotuj według przepisu na opakowaniu lub na parze. Jajka obierz, pokrój w dużą kostkę, dymkę drobno posiekaj, dodaj do fasolek. Musztardę, gałkę, majonez, jogurt i koperek połącz, wymieszaj i dodaj do fasolek. Dopraw solą i pieprzem i całość wymieszaj. Gotową sałatkę wstaw do lodówki.

Bagietkę pokrój w dość cienkie kromeczki. Oliwę wymieszaj ze startym czosnkiem. Oliwą czosnkową posmaruj każdą kromeczkę i układaj na blasze do pieczenia. Wstaw na kilka minut do piekarnika nagrzanego do 190º C. Rumiane grzanki podawaj ze schłodzoną sałatką.

Lista zakupów

Fasolka szparagowa żółta Hortex – 1 opakowanie
Fasolka szparagowa zielona Hortex – 1 opakowanie
50 ml oliwy
6 jajek
1 bagietka
pęczek dymki
4 łyżki musztardy ziarnistej
2 łyżki majonezu
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
½  łyżeczki gałki muszkatołowej
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Fasolka z karmelizowaną cebulką i migdałami
Fasolka z karmelizowaną cebulką i migdałami

Sprawdź przepis
Zapiekanki pszenne z warzywami i pieczarkami
Zapiekanki pszenne z warzywami i pieczarkami

Sprawdź przepis