Cebulę pokrój w piórka, lekko posól i skrop oliwą. Na pozostałej oliwie przesmaż warzywa. Dopraw do smaku i wystudź. Jogurt wymieszaj z musztardą. Dodaj kapary (kilka zostaw do dekoracji), pieprz i cukier. Dodaj do warzyw i wymieszaj. Rybę obierz i podziel na kawałki. Na liście sałaty nałóż sałatkę i rybę.
Udekoruj cebulą, koperkiem i kaparami.
Zupa ogórkowa z koperkiem Hortex – 1 opakowanie
250 g wędzonej ryby (pstrąg, makrela)
3 łyżki oliwy z oliwek
1 cebula
2 łyżki kaparów
1 łyżeczka marynowanego pieprzu
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki musztardy
1/2 łyżeczki cukru
sól, świeżo mielony pieprz
zielona sałata i koperek