Sałatka z bobu z pęczakiem

4 OS
Sałatka
20 minut

Pęczak wsyp do garnka, opłucz w wodzie i ugotuj według przepisu na opakowaniu, to samo zrób z bobem. Po ugotowaniu bób obierz ze skórek i ostudź. Ogórek i rzodkiewki umyj, obierz i pokrój w kostkę lub w talarki. Tak przygotowane składniki wymieszaj z posiekanymi ziołami. W międzyczasie przygotuj dressing: w kubeczku wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz. Gotowym dressingiem polej wcześniej przygotowane warzywa z kaszą i całość wymieszaj.

Sałatkę posyp pestkami granatu.

 

Lista zakupów

Bób Hortex – 1 opakowanie
100 g pęczaku
1 świeży ogórek
kilka rzodkiewek
1 granat
3 łyżki oliwy z oliwek
łyżka soku z cytryny
pęczek natki lub kolendry
kilka listków mięty
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Bób po chińsku
Bób po chińsku

Sprawdź przepis
Sałatka jarzynowa w sosie duńskim
Sałatka jarzynowa w sosie duńskim

Sprawdź przepis