Sałatka z brokułem, jajkiem, rzodkiewką i dipem koperkowym

Ilość porcji: 2-3 OS
Czas przygotowania: 20 minut

Przygotowanie:

Brokuły ugotuj al dente.

Rzodkiewkę pokrój w plasterki, jajka w ćwiartki.

Jogurt wymieszaj z koperkiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.

Posól i popieprz.

Brokuły wymieszaj z rzodkiewką, sałatą, ułóż jajka i podawaj z dipem koperkowym.

Lista zakupów

Składniki:

  • Brokuły HORTEX – 1 opakowanie
  • 150 ml jogurtu greckiego
  • 100 g miksu sałat
  • 2-3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 ząbek czosnku
  • Pęczek rzodkiewki
  • Garść posiekanego koperku
  • Sól, pieprz
Inne potrawy
w tej kategorii
Sałatka brokułowa z serem pleśniowym
Sałatka brokułowa z serem pleśniowym

Sprawdź przepis
Gotowana marchewka
Gotowana marchewka

Sprawdź przepis