Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Sałatka z fasolki, gruszki z orzechami włoskimi

Średnie
Sałatki
15min
4 porcje

Składniki

  • Fasolka szparagowa zielona HORTEX 1 opakowanie
  • Miks sałat 200 g
  • Palonej kaszy gryczanej 100 g
  • Orzechów włoskich 100 g
  • Gruszki 2 szt.
  • Świeżej papryczki chili 1/2
  • Oliwy 2 łyżki
  • Soku z cytryny 2 łyżki
  • Syropu klonowego 1 łyżka

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Fasolkę gotuj około 10 minut.

Krok 3

Odcedź i ostudź.

Krok 4

Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i syropem klonowym.

Krok 5

Gruszkę pokrój w plastry i wymieszaj z marynatą.

Krok 6

Mix sałat wymieszaj z fasolką,  kaszą, orzechami włoskimi, pokrojoną  w plasterki papryczką chili i gruszką.

Powiązane przepisy

Spróbuj również