Sałatka z fasolki, gruszki z orzechami włoskimi

Ilość porcji: 4 OS
Czas przygotowania: 15 minut

Przygotowanie:

Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Fasolkę gotuj około 10 minut.

Odcedź i ostudź.

Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i syropem klonowym.

Gruszkę pokrój w plastry i wymieszaj z marynatą.

Mix sałat wymieszaj z fasolką,  kaszą, orzechami włoskimi, pokrojoną  w plasterki papryczką chili i gruszką.

 

Lista zakupów

Składniki:

  • Fasolka szparagowa zielona HORTEX – 1 opakowanie
  • 200 g miksu sałat
  • 100 g palonej kaszy gryczanej
  • 100 g orzechów włoskich
  • 2 gruszki
  • 1/2 świeżej papryczki chili
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka syropu klonowego
Inne potrawy
w tej kategorii
Steki z karkówki z serem camembert i fasolką szparagową
Steki z karkówki z serem camembert i fasolką szparagową

Sprawdź przepis
Sakiewki z lekkim sosem chili
Sakiewki z lekkim sosem chili

Sprawdź przepis