Sałatka z wiosennymi warzywami, camembertem, żurawiną, sałatami i dipem cytrusowym.

Ilość porcji: 3 OS
Czas przygotowania: 20 minut

Przygotowanie:

Bukiet jarzyn wiosennych ugotuj na parze. Dopraw solą.

Wszystkie składniki na dip wymieszaj w słoiczku.

Camembert pokrój w trójkąty, wymieszaj ze słonecznikiem, warzywami i sałatami i polej dipem cytrusowym.

Lista zakupów

Składniki:

  • Bukiet jarzyn wiosenny HORTEX – 1 opakowanie
  • 200 g miksu sałat
  • 1 camembert
  • 50 g żurawiny suszonej
  • 40 g słonecznika prażonego
Na dip:
  • Sok z 1 limonki
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • Sok z 1/2 pomarańczy
  • Sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki miodu
  • Sól, pieprz
Inne potrawy
w tej kategorii
Pęczakotto z warzywami i owocami morza
Pęczakotto z warzywami i owocami morza

Sprawdź przepis
Chlebek buraczany
Chlebek buraczany

Sprawdź przepis