Sałatka z wiosennymi warzywami, camembertem, żurawiną, sałatami i dipem cytrusowym.

Ilość porcji: 3 OS
Czas przygotowania: 20 minut

Przygotowanie:

Bukiet jarzyn wiosennych ugotuj na parze. Dopraw solą.

Wszystkie składniki na dip wymieszaj w słoiczku.

Camembert pokrój w trójkąty, wymieszaj ze słonecznikiem, warzywami i sałatami i polej dipem cytrusowym.

Lista zakupów

Składniki:

  • Bukiet jarzyn wiosenny HORTEX – 1 opakowanie
  • 200 g miksu sałat
  • 1 camembert
  • 50 g żurawiny suszonej
  • 40 g słonecznika prażonego
Na dip:
  • Sok z 1 limonki
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • Sok z 1/2 pomarańczy
  • Sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki miodu
  • Sól, pieprz
Inne potrawy
w tej kategorii
Naleśniki z farszem warzywnym i sosem czosnkowym
Naleśniki z farszem warzywnym i sosem czosnkowym

Sprawdź przepis
Samosy z ziemniaczanym nadzieniem z marchewką i groszkiem
Samosy z ziemniaczanym nadzieniem z marchewką i groszkiem

Sprawdź przepis