Schabowe kieszonki ze szpinakiem

4 OS
Danie główne
35 minut

Suszone pomidory posiekaj i podsmaż na patelni, dodaj szpinak, przypraw solą, pieprzem i wszystko duś do odparowania wody. Całość wymieszaj z serem.

Kotlety ponacinaj tak, by powstały „kieszonki”, w które włóż farsz. Tak przygotowane kotlety obsmaż (ok. 4 minut z jednej i drugiej strony). Po zdjęciu z patelni kotlety wstaw do piekarnika, żeby nie wystygły.

Na patelnię wlej wino i drewnianą łyżką zeskrob pozostałość po smażonym mięsie. Kiedy wino zredukuje objętość do połowy, dodaj resztę składników i gotuj sos, aż zgęstnieje. Na koniec polej nim kotlety ze szpinakiem.

Lista zakupów

Szpinak liście Hortex – 1 opakowanie
4-6 kotletów schabowych, każdy po ok. 200 g
100 g miękkiego sera koziego
6 suszonych pomidorów
olej do smażenia
sól, pieprz

Sos:
100 ml białego wytrawnego wina
2 łyżki śmietany kremówki
1 łyżka musztardy francuskiej
2 szczypty suszonego rozmarynu
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Szpinakowe gnocchi z gorgonzolą i rukolą
Szpinakowe gnocchi z gorgonzolą i rukolą

Sprawdź przepis
Wołowina z warzywami i tajską bazylią
Wołowina z warzywami i tajską bazylią

Sprawdź przepis