Suszone pomidory posiekaj i podsmaż na patelni, dodaj szpinak, przypraw solą, pieprzem i wszystko duś do odparowania wody. Całość wymieszaj z serem.
Kotlety ponacinaj tak, by powstały „kieszonki”, w które włóż farsz. Tak przygotowane kotlety obsmaż (ok. 4 minut z jednej i drugiej strony). Po zdjęciu z patelni kotlety wstaw do piekarnika, żeby nie wystygły.
Na patelnię wlej wino i drewnianą łyżką zeskrob pozostałość po smażonym mięsie. Kiedy wino zredukuje objętość do połowy, dodaj resztę składników i gotuj sos, aż zgęstnieje. Na koniec polej nim kotlety ze szpinakiem.
Szpinak liście Hortex – 1 opakowanie
4-6 kotletów schabowych, każdy po ok. 200 g
100 g miękkiego sera koziego
6 suszonych pomidorów
olej do smażenia
sól, pieprz
Sos:
100 ml białego wytrawnego wina
2 łyżki śmietany kremówki
1 łyżka musztardy francuskiej
2 szczypty suszonego rozmarynu
sól, pieprz