Serowe kotleciki z kalafiora

Ilość porcji: 4 OS
Czas przygotowania: 40 minut

Przygotowanie:

Kalafior rozmroź i zmiel w malakserze.

Dodaj kaszę, ser żółty, wyciśnięty przez praskę czosnek, olej kokosowy, mąkę ziemniaczaną, jajko, sezam, sól, pieprz i posiekaną kolendrę.

Wyrób i uformuj kotleciki o średnicy 8-10 cm.

Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 30 minut w temperaturze 180oC.

Lista zakupów

Składniki:

  • Kalafior HORTEX – 1 opakowanie
  • 200 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 150 g startego sera żółtego
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • ½ pęczka posiekanej kolendry
  • 1 łyżka sezamu
  • ½ łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
Inne potrawy
w tej kategorii
Kalafior z bułką tartą
Kalafior z bułką tartą

Sprawdź przepis
Śledzik pod buraczkową pierzynką
Śledzik pod buraczkową pierzynką

Sprawdź przepis