Śledzik na zupie ogórkowej

Ilość porcji: 4 OS
Sałatka
Czas przygotowania: 35 minut

Przygotowanie:

  1. Filety śledziowe namocz w mleku.
  2. Zupę ogórkową podduś na oleju, aż wszystkie składniki staną się miękkie i odstaw do schłodzenia.
  3. Następnie obierz i pokrój w drobną kostkę jabłko i cebulę, podpraż na patelni łyżeczkę czarnuszki i wymieszaj wszystko z odrobiną oleju.
  4. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Kawałki śledzia ułóż na zupie ogórkowej i przykryj salsą jabłkowo-cebulową.

Lista zakupów


Składniki:
Inne potrawy
w tej kategorii
Mus z zupy ogórkowej z wędzonym pstrągiem i zielonym pieprzem
Mus z zupy ogórkowej z wędzonym pstrągiem i zielonym pieprzem

Sprawdź przepis
Grzybowa pod kapeluszem
Grzybowa pod kapeluszem

Sprawdź przepis