Mięso pokrój w cienkie paseczki i przełóż do miski. Z sosu sojowego, dwóch łyżek oliwy, miodu, octu, sezamu i chili zrób marynatę. Zamarynowane mięso wstaw do lodówki mniej więcej na 2 godziny.
Po tym czasie rozgrzej wok z odrobiną oliwy, wrzuć mięso i smaż krótko na dużym ogniu, aż się zrumieni. Następnie przełóż je do naczynia i odstaw w ciepłe miejsce.
Mieszankę chińską smaż na dużym ogniu, tak by woda szybko odparowała, a warzywa pozostały jędrne. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu, odsącz go i zmieszaj z mięsem. Gdyby makaron był za suchy, dodaj jeszcze trochę sosu sojowego. Gotowe danie podawaj posypane odrobiną prażonego sezamu.
Mieszanka chińska Hortex – 1 opakowanie
300 g udźca wołowego
150 g makaronu chińskiego
6 łyżek sosu sojowego
2 łyżki miodu
2 łyżki octu słodowego (można zastąpić go jabłkowym lub sokiem z cytryny)
2 łyżki ziaren sezamu
1 papryczka chili
4-5 łyżek oliwy z oliwek