Sos truskawkowo-porzeczkowy do lodów

4 OS
Deser
20 minut + oczekiwanie

Owoce wrzuć na patelnię, dodaj miód i podgrzewaj, aż zmiękną. Następnie połącz je z mlekiem kokosowym i wszystko gotuj do lekkiego zredukowania płynu. Na koniec zmiksuj na gładki sos i wymieszaj z wiórkami.

Lista zakupów

Truskawki bez szypułek Hortex – 1 opakowanie
Czarna porzeczka Hortex – 1 opakowanie
250 ml mleka kokosowego (lub śmietanki kokosowej)
150 ml miodu
50 g wiórków kokosowych

Inne potrawy
w tej kategorii
Polędwiczki wieprzowe w sosie truskawkowym podane na roszponce
Polędwiczki wieprzowe w sosie truskawkowym podane na roszponce

Sprawdź przepis
Ciasto ogrodowe z lodami waniliowymi
Ciasto ogrodowe z lodami waniliowymi

Sprawdź przepis