Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną dymkę (bez szczypioru), posiekany imbir oraz pokrojoną drobno papryczkę chili bez pestek i chwilę smaż. Następnie dodaj warzywa, przyprawę z saszetki i całość smaż kilka minut (warzywa powinny zostać chrupiące). Dopraw wszystko do smaku sosem sojowym, posiekanym szczypiorkiem i sezamem.
Powstały farsz nałóż na namoczone krążki papieru ryżowego, zawiń w rollsy i podawaj z sosem.
Warzywa na patelnię z przyprawą orientalną Hortex – 1 opakowanie
1 opakowanie papieru ryżowego
1/2 pęczka dymki ze szczypiorem
3 łyżki oliwy z oliwek
1 mała papryczka chili
1 łyżeczka czarnego sezamu
1 niewielki kawałek imbiru (ok. 3 cm)
sos sojowy
słodko-kwaśny sos chili do podania