Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Tarta po chińsku

Średnie
Przekąski

Składniki

  • Mieszanka chińska HORTEX 1 opakowanie
  • Ciasto francuskie 1 opakowanie
  • Tarta mozzarella 300 g
  • Czarny sezam 1 łyżka
  • Pierś z kurczaka 1 duża
  • Bułka tarta 3 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
  • Czosnek granulowany
  • Chili

Czy wiesz że...?

Szukałam nazwy na tę tartę i jako, że dodałam chińską mieszankę warzyw, jest tarta chińska.
Szybka do zrobienia i szybko znikająca.
Smaczna odmiana na tarte, bo przygotowana na cieście francuskim.
Może się skusicie ?

Mieszanka Chinska

Przygotowanie

Krok 1

Formę do tarty wysmaruj masłem, wysyp bułką tartą i wylep ciastem francuskim. Nadmiar ciasta odetnij i potnij na paski.

Krok 2

Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Następnie posól i popieprz do smaku.

Krok 3

Rozmroź mieszankę chińską HORTEX i odłóż do miski. Dodaj kurczaka, mozzarellę i przyprawy. Wszystko wymieszaj. Masę przełóż do formy i posyp sezamem. Na wierzch wyłóż paski z ciasta francuskiego.

Krok 4

Tartę piecz około 35 minut w 210 °C.

Powiązane przepisy

Spróbuj również