Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Tarta tatin z warzywami na patelnię z bazylią i tymiankiem

Średnie
Dania główne
40min
6 porcji

Składniki

  • Warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem 1 opakowanie
  • Ciasta francuskiego 1 opakowanie
  • Masła 40 g
  • Miodu 2 łyżki
  • Jajko 1 szt.
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni żeliwnej rozpuść masło, dodaj miód i podsmaż warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem HORTEX.

Krok 2

Podsmażone warzywa wyłóż do krągłej formy posmarowanej masłem.

Krok 3

Na wierzch wyłóż okrągły blat ciasta, dociśnij boki, posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz 30 minut w temperaturze 180°C.

Krok 4

Po tym czasie do formy przyłóż talerz i zwinnym ruchem obrócić tartę.

Powiązane przepisy

Spróbuj również