Tarta tatin z warzywami na patelnię z bazylią i tymiankiem

Ilość porcji: 6 OS
Czas przygotowania: 40 minut

Przygotowanie:

Na patelni żeliwnej rozpuść masło, dodaj miód i podsmaż warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem HORTEX.

Podsmażone warzywa wyłóż do krągłej formy posmarowanej masłem.

Na wierzch wyłóż okrągły blat ciasta, dociśnij boki, posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz 30 minut w temperaturze 180oC.

Po tym czasie do formy przyłóż talerz i zwinnym ruchem obrócić tartę.

 

Lista zakupów

Składniki:

  • Warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem HORTEX – 1 opakowanie
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 40 g masła
  • 2 łyżki miodu
  • 1 jajko
  • Sól, pieprz
Inne potrawy
w tej kategorii
Hamburgery z warzywami i wołowiną
Hamburgery z warzywami i wołowiną

Sprawdź przepis
Tort szpinakowy z aromatycznym sosem grzybowym
Tort szpinakowy z aromatycznym sosem grzybowym

Sprawdź przepis