Tom yum z kurczakiem i makaronem ryżowym

Ilość porcji: 4-5 OS
Czas przygotowania: 30 minut

Przygotowanie:

Na oleju sezamowym podsmaż szalotkę pokrojoną w piórka a następnie dodaj drobno pokrojoną pierś z kurczaka.

Podsmaż do zarumienienia i dodaj warzywa na patelnię z przyprawą orientalną i pastę tom yum.

Pokrojone na pół pomidorki zalej 1 l wody, przykryj i gotuj 15 minut.

Zdejmij z ognia, dodaj mleko kokosowe i wymieszaj.

Makaron ryżowy zalej wrzątkiem, zostaw na 5 minut, następnie przełóż do zupy i wszystko wymieszaj.

Lista zakupów

Składniki:

  • Warzywa na patelnię z przyprawą orientalną HORTEX – 1 opakowanie
  • 300 ml mleka kokosowego
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • 100 g makaronu ryżowego
  • 200 g piersi z kurczaka
  • 20 g pasty tom yum (lub czerwone curry)
  • 2 szalotki
  • 1 łyżka oleju sezamowego
Inne potrawy
w tej kategorii
Orientalne risotto z kurczakiem i chrupiącą czerwoną kapustą
Orientalne risotto z kurczakiem i chrupiącą czerwoną kapustą

Sprawdź przepis
Paella z krewetkami
Paella z krewetkami

Sprawdź przepis