Tortilla hiszpańska ze szpinakiem

Czas przygotowania: 40 minut

Przygotowanie:

W misce roztrzep jajka, dopraw solą i pieprzem.

Na łyżce oliwy na patelni o średnicy 20-22 cm z grubym dnem podsmaż czosnek, dodaj szpinak i plasterki ziemniaków.

Kiedy się zarumienią, przerzuć do jajek i wymieszaj.

Dolej do patelni olej i wlej całą masę.

Smaż na małym ogniu około 10 minut.

Kiedy się zetnie, delikatnie zsuń na talerz i przerzuć na drugą stronę.

Smaż kolejne 6 minut.

Zsuń z patelni, przykryj drugim talerzem do czasu podania.

Podawaj pokrojone w trójkąty.

Lista zakupów

Składniki:

  • 150 g lekko rozmrożonego szpinaku w liściach HORTEX
  • 200 g ugotowanych ziemniaków
  • 4 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz
Inne potrawy
w tej kategorii
Szagówki (kopytka) ze skwarkami
Szagówki (kopytka) ze skwarkami

Sprawdź przepis
Wiejska zapiekanka
Wiejska zapiekanka

Sprawdź przepis