Tortilla z wiosennymi warzywami, kurczakiem i sosem ziołowym

Ilość porcji: 4 OS
Czas przygotowania: 30 minut

Przygotowanie:

Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka i podsmaż.

Dodaj zupę wiosenną HORTEX i szpinak HORTEX, podsmaż, aż całość zmięknie, a kurczak będzie gotowy.

Jogurt grecki wymieszaj z posiekanymi ziołami i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.

Na środek każdej tortilli nałóż 3 łyżki farszu, posyp startym serem, złóż do środka dwa boki i następnie zwiń.

Lista zakupów

Składniki:

  • Zupa wiosenna HORTEX – 1 opakowanie
  • 200 g piersi z kurczaka
  • 200 g jogurtu greckiego
  • 100 g rozmrożonego szpinaku w liściach HORTEX
  • 4 tortille pszenne
  • 80 g startego sera
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól, pieprz
Inne potrawy
w tej kategorii
Pie warzywno-mięsny
Pie warzywno-mięsny

Sprawdź przepis
Pasztet z wiśniami
Pasztet z wiśniami

Sprawdź przepis