Truskawkowa pianka

4 OS
Deser
20 minut

Żelatynę wsyp do naczynia, zalej wodą i odstaw na 2 minuty. Po tym czasie wlej jeszcze wrzątek.

Rozmrożone truskawki zmiksuj z sokiem pomarańczowym i miodem. Na koniec wlej żelatynę i delikatnie wymieszaj, po czym przelej do miseczek i odstaw do ostygnięcia, tak by pianka nabrała właściwej konsystencji.

Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj ser mascarpone i wymieszaj.

Truskawkową piankę podawaj z kremem mascarpone.

Lista zakupów

Truskawki bez szypułek Hortex – 1 opakowanie
1 l Soku pomarańczowego 100% Hortex
100 ml wody
100 ml wrzątku
4 łyżki żelatyny
2 łyżki miodu (wielokwiatowego)

Krem mascarpone:
200 g serka mascarpone,
100 g cukru
4 jajka

Inne potrawy
w tej kategorii
Babeczki z kremem mascarpone i marynowanymi truskawkami w occie balsamicznym
Babeczki z kremem mascarpone i marynowanymi truskawkami w occie balsamicznym

Sprawdź przepis
Napój cytrynowo-porzeczkowy
Napój cytrynowo-porzeczkowy

Sprawdź przepis