Truskawkowe tiramisu

4 OS
Deser
30 minut

Połowę truskawek, włóż do garnka i zalej 250 ml wody. Dodaj ok. 100 g cukru i wszystko zagotuj, tak by powstał kompot. Następnie wlej wiśniówkę i zmiksuj, po czym całość odstaw do ostygnięcia. Resztę truskawek rozmroź i pokrój w plasterki.

Ubite z pozostałym cukrem jajka wymieszaj z mascarpone. Biszkopty namocz w musie truskawkowym i ułóż w pucharkach. Porcję truskawek polej kremem serowym. Składniki ułóż warstwami, tak by na wierzchu znajdował się krem, który można ozdobić pokrojonymi truskawkami i listkiem mięty.

Lista zakupów

Truskawki bez szypułek Hortex – 1 opakowanie
500 g sera mascarpone
1 opakowanie podłużnych biszkoptów
250 g cukru
1 kieliszek wiśniówki
2 jajka
świeża mięta

Inne potrawy
w tej kategorii
Pudding chia z truskawkami
Pudding chia z truskawkami

Sprawdź przepis
Ciasto marchewkowo-dyniowe
Ciasto marchewkowo-dyniowe

Sprawdź przepis