Lista zakupów:

Czosnek
Masło
Sól i pieprz

Bukiet jarzyn wiosenny Hortex – 1 opakowanie

200 g krewetek (mogą być mrożone)

60 g masła

3 ząbki czosnku

3 łyżki soku z cytryny

pęczek natki pietruszki

sól i świeżo mielony pieprz

4
Danie główne
50 minut
W roli
głównej:
BUKIET JARZYN WIOSENNY

Przepis:

Natkę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Połowę natki i czosnek wymieszaj z warzywami i lekko rozmrożonymi krewetkami. Dopraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Z folii aluminiowej uformuj 3 sakiewki, które napełnij warzywami i krewetkami.  Na wierzchu każdej połóż po 20 g masła, zawiń i piecz ok 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180ºC. Gotowe danie wyłóż na półmisek i posyp pozostałą natką.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź