Warzywa z patelni nie muszą być wcale nudne, podałam je dzisiaj z sałatką z selera naciowego, gruszki i kurczaka. Danie świetnie się komponuje smakowo. Jest smaczne i zdrowe.
PRZYGOTOWANIE :
1. Mięso myjemy, doprawiamy do smaku, podpiekamy na oleju i chwilkę dusimy pod przykryciem aż dojdzie. Studzimy.
2. Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy masło, dusimy pod przykryciem około 15 minut.
3. Jogurt mieszamy z curry, przeciśniętym czosnkiem, cukrem i sola.
4. Kurczaka kroimy w paski, 2 gałązki selera naciowego w plasterki, gruszkę na kawałki. Dodajemy sos i mieszamy.
5. Na talerz wykładamy porcję warzyw, na to sałatka z kurczaka, polewamy odrobiną sosu, posypujemy kiełkami i orzechami. Podajemy, smacznego.
Przepis z bloga: http://www.kulinarnefantazjemarioli.pl/2017/02/warzywa-podane-z-saatka-z-kurczaka-i.html
1 opakowanie warzyw na patelnię z ziołami i papryką Hortex
2 łyżki masła
1 mała pierś z kurczaka
przyprawa do kurczaka
2 łyżki oleju
seler naciowy
1 gruszka
orzechy włoskie
kiełki rzeżuchy
2 łyżki jogurtu greckiego
sól, cukier do smaku
1 ząbek czosnku
szczypta curry