Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Warzywa z woka po tajsku

Średnie
Dania główne
20minut
4 porcje

Składniki

  • Brokuły różyczki Hortex 1 opakowanie
  • Marchewka mini Hortex 1 opakowanie
  • Czerwona papryka 1
  • Żółta papryka 1
  • Papryczka chili
  • Szalotka 2-3
  • Sos sojowy 3 łyżki
  • Sos ostrygowy 1 łyżka
  • Olej 2-3 łyżki

Przygotowanie

Krok 1

W woku lub na dużej patelni mocno rozgrzej olej, wrzuć pokrojone w ćwiartki szalotki oraz chili i smaż chwilę do zrumienienia się cebulek.

Krok 2

Po chwili dodaj pokrojone w większą kostkę papryki (czerwoną i żółtą) i znowu chwilę smaż.

Krok 3

Następnie wrzuć lekko rozmrożone brokuły i marchewki i smaż do uzyskania odpowiedniej miękkości warzyw. Na koniec wlej jeszcze sos sojowy i ostrygowy, całość przemieszaj. Gotowe danie przełóż do miseczek.

Powiązane przepisy

Spróbuj również