Warzywna zupa z pomidorami i soczewicą

Ilość porcji: 3-4 OS
Czas przygotowania: 30 minut

Przygotowanie:

W garnku podsmaż na oleju cebulę pokrojoną w piórka.

Kiedy się zeszkli, dorzuć pomidory pokrojone w sporą kostkę, soczewicę i włoszczyznę paski HORTEX.

Dodaj przyprawy, zamieszaj i zalej 1,5 litra wody.

Gotuj 25 minut pod przykryciem.

Lista zakupów

Składniki:

  • Włoszczyzna paski HORTEX – 1 opakowanie
  • 200 g pomidorów
  • 150 g soczewicy czerwonej
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
Inne potrawy
w tej kategorii
Bulion orientalny
Bulion orientalny

Sprawdź przepis
Żurek wielkanocny
Żurek wielkanocny

Sprawdź przepis