Wiejska zapiekanka

2 OS
Danie główne
20 minut

Boczek pokrój w drobną kostkę i lekko zrumień na patelni. Następnie dodaj przyprawy i smaż z warzywami ok. 5 minut.

Naczynie do zapiekania posmaruj oliwą i wyłóż na nie warzywa. Zalej wszystko śmietaną wymieszaną z ziołami i rozgniecionym czosnkiem i zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.

Na koniec wszystko dekoruj rozmarynem i posiekaną natką pietruszki.

Lista zakupów

Warzywa na patelnię z grzybami leśnymi Hortex – 1 opakowanie
200 g wędzonego boczku
250 ml śmietany 12%
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
tymianek lub rozmaryn
natka pietruszki
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Gulasz z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Gulasz z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Sprawdź przepis