Lista zakupów:

Czosnek
Oliwa
Śmietana

Warzywa na patelnię z grzybami leśnymi Hortex – 1 opakowanie
200 g wędzonego boczku
250 ml śmietany 12%
2 ząbki czosnku

oliwa z oliwek
tymianek lub rozmaryn
natka pietruszki
sól, pieprz

2
Danie główne
20 minut
W roli
głównej:
WARZYWA NA PATELNIĘ  Z GRZYBAMI LEŚNYMI

Przepis:

Boczek pokrój w drobną kostkę i lekko zrumień na patelni. Następnie dodaj przyprawy i smaż z warzywami ok. 5 minut.
Naczynie do zapiekania posmaruj oliwą i wyłóż na nie warzywa. Zalej wszystko śmietaną wymieszaną z ziołami i rozgniecionym czosnkiem i zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
Na koniec wszystko dekoruj rozmarynem i posiekaną natką pietruszki.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Hiszpańska tortilla

Hiszpańska tortilla

Inne dania z tej kategorii

Wiejska zapiekanka
Wiejska zapiekanka
Zobacz wszystkie