Lista zakupów:

Cukier puder
Jajka
Mascarpone

Wiśnie bez pestek Hortex – 1 opakowanie
1 galaretka wiśniowa
1 opakowanie sera mascarpone

3 łyżki cukru pudru
2 jajka
biszkopty do dekoracji
2 kieliszki wiśniówki – wersja dla dorosłych

4
Deser
30 minut
W roli
głównej:
WIŚNIE BEZ PESTEK

Przepis:

Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj wiśniówkę (wersja dla dorosłych). Gorącą galaretką zalej mrożone wiśnie. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj ser i dalej ucieraj. Białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę. Wymieszaj delikatnie z masą serową. Gotowe tiramisu (ułożone warstwami wiśnie, krem, biszkopty) podawaj w pucharkach.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Lody z sosem wiśniowym

Lody z sosem wiśniowym