Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Włoski krem z białych warzyw

Średnie
Zupy
30minut
4 porcje

Składniki

  • Zupa kalafiorowa z koperkiem Hortex 1 opakowanie
  • Bulion 750 ml
  • Ciabatta 1 sztuka
  • Jogurt naturalny 200 ml
  • Szynka włoska długodojrzewająca 100 g
  • Oliwa truflowa 30 ml
  • Masło 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Zupę kalafiorową duś na maśle (ok. 10 minut), po czym zalej bulionem i zagotuj. Zdejmij z ognia garnek i wlej do niego jogurt naturalny wymieszany z oliwą truflową. Całość zmiksuj na gładką masę.

Krok 2

Plastry szynki włoskiej, ułóż na papierze do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C przez ok. 15 minut, tak by powstały „chipsy”.

Krok 3

Włoski krem z białych warzyw podawaj z „chipsami” z szynki.

Powiązane przepisy

Spróbuj również