Zalewajka z grzybkiem

3 OS
Zupa
30

Do garnka wlej 1l wody, wsyp zawartość zupy oraz wrzuć podsmażony boczek (lub kiełbaskę). Całość wraz z listkiem laurowym i zielem angielskim ugotuj. Następnie dodaj zakwas i znowu zagotuj, doprawiając zalewajkę solą i pieprzem. Na koniec zabiel ją śmietaną.

Lista zakupów

Zupa grzybowa Hortex – 1 opakowanie
250 ml zakwasu na żur
100 g boczku wędzonego lub kiełbasy
100 ml śmietanki kremówki
2 ziela angielskie
liść laurowy
2-3 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Grzybowa pod kapeluszem
Grzybowa pod kapeluszem

Sprawdź przepis
Krem z buraczków z jogurtem i kiełkami słonecznika
Krem z buraczków z jogurtem i kiełkami słonecznika

Sprawdź przepis