Zapiekana ryba w sosie cytrynowo-pieprzowym

2 OS
Danie główne
40 minut

Warzywa gotuj w osolonym wrzątku 5-7 min. Odcedź. Filety rybne posól, skrop sokiem z cytryny i posyp pieprzem cytrynowym. Ułóż w wysmarowanym oliwą naczyniu do zapiekania. Dodaj warzywa. Zalej śmietaną wymieszaną z pieprzem marynowanym, solą i drobno pokrojonym koperkiem.

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 190˚C przez ok. 25-30 minut.

Rybę możesz podawać z chrupiącą bułeczką lub ryżem.

Lista zakupów

Bukiet warzyw kwiatowy Hortex – 1 opakowanie
400 g filetów rybnych
200 ml śmietany 22%
1 łyżka pieprzu cytrynowego
1 łyżka pieprzu marynowanego
sok z całej cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
świeży koperek
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Pad Thai
Pad Thai

Sprawdź przepis
Dyniowe lasagne
Dyniowe lasagne

Sprawdź przepis