Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Zapiekana ryba w sosie cytrynowo-pieprzowym

Średnie
Dania główne
40min
2 porcje

Składniki

  • Bukiet warzyw kwiatowy Hortex 1 opakowanie
  • Filety rybne 400 g
  • Śmietana 22% 200 ml
  • Pieprz cytrynowy 1 łyżka
  • Pieprz marynowany 1 łyżka
  • Sok z całej cytryny
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka
  • Świeży koperek
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa gotuj w osolonym wrzątku 5-7 min. Odcedź. Filety rybne posól, skrop sokiem z cytryny i posyp pieprzem cytrynowym.

Krok 2

Ułóż w wysmarowanym oliwą naczyniu do zapiekania. Dodaj warzywa. Zalej śmietaną wymieszaną z pieprzem marynowanym, solą i drobno pokrojonym koperkiem.

Krok 3

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 190˚C przez ok. 25-30 minut. Rybę możesz podawać z chrupiącą bułeczką lub ryżem.

Powiązane przepisy

Spróbuj również