Lista zakupów:

Cytryna
Oliwa
Śmietana

Bukiet warzyw kwiatowy Hortex – 1 opakowanie

400 g filetów rybnych

200 ml śmietany 22%

1 łyżka pieprzu cytrynowego

1 łyżka pieprzu marynowanego

sok z całej cytryny

1 łyżka oliwy z oliwek

świeży koperek

sól, pieprz

2
Danie główne
40 minut
W roli
głównej:
BUKIET WARZYW KWIATOWY

Przepis:

Warzywa gotuj w osolonym wrzątku 5-7 min. Odcedź. Filety rybne posól, skrop sokiem z cytryny i posyp pieprzem cytrynowym. Ułóż w wysmarowanym oliwą naczyniu do zapiekania. Dodaj warzywa. Zalej śmietaną wymieszaną z pieprzem marynowanym, solą i drobno pokrojonym koperkiem.

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 190˚C przez ok. 25-30 minut.

Rybę możesz podawać z chrupiącą bułeczką lub ryżem.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Kasza jaglana z bukietem warzyw

Kasza jaglana z bukietem warzyw

Inne dania z tej kategorii

Dyniowe lasagne
Dyniowe lasagne
Zobacz wszystkie