Zapiekanka z indykiem

3 OS
Danie główne
40 minut

W dużym rondlu rozgrzej oliwę, dodaj pokrojone, przyprawione solą i pieprzem mięso. Podsmaż na złoty kolor. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i czosnek. Smaż kilka minut.

Dodaj pół szklanki wody i przykryj pokrywką. Duś na małym ogniu do miękkości. Gdy mięso jest już miękkie, dodaj warzywa i przyprawę z saszetki. Wymieszaj i dalej duś pod przykryciem.

Danie przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp żółtym startym serem i zapiekaj 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C. Udekoruj natką pietruszki.

Lista zakupów

Warzywa na patelnię z ryżem i pieczarkami Hortex – 1 opakowanie
350 g mięsa z indyka
2 cebule
2-3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
3 łyżki żółtego sera
sól, pieprz
natka pietruszki

Inne potrawy
w tej kategorii
Pierogi z bobem i cebulką
Pierogi z bobem i cebulką

Sprawdź przepis