Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Naleśniki ze szpinakiem i pestkami słonecznika

Średnie
Dania główne
30min
4 porcje

Składniki

  • Szpinak liście Hortex 1 opakowanie
  • Sera twarogowego 100 g
  • Śmietany 100 ml
  • Cebula 1 szt.
  • Ząbki czosnku 2 szt.
  • Oliwy z oliwek 2-3 łyżki
  • Pestek słonecznika 1 łyżka
  • Gałki muszkatołowej ½ łyżeczki
  • Mleka 200 ml
  • Mąki 200 g
  • Gazowanej wody 150 ml
  • Jajka 2 szt.
  • Sól, pieprz
  • Szczypta soli
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Cebulę drobno posiekaj i  podsmaż na oliwie, następnie dodaj lekko rozmrożony szpinak i duś ok. 10 minut, podlewając do czasu do czasu wodą.

Krok 3

Pod koniec dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i rozgniecionym czosnkiem.

Krok 4

Dodaj pokruszony ser twarogowy i łyżkę uprażonych pestek słonecznika. Wymieszaj i wyłóż ciepły farsz na naleśniki.

Powiązane przepisy

Spróbuj również