Karkówkę posmaruj olejem, natrzyj solą i pieprzem oraz połową mieszanki przypraw z saszetki dołączonej do warzyw Hortex. Odstaw mięso do zamarynowania na 1 – 2 godziny. Warzywa wymieszaj z resztą przyprawy Hortex oraz odrobiną soli. Po tym czasie mięso i warzywa umieść w torebce do grillowania i piecz na rozgrzanym grillu ok 45 minut. W tym czasie przygotuj salsę: z pomidorów usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Chili przekrój, usuń pestki i drobno posiekaj, wymieszaj z pomidorami, sokiem z limonki, posiekaną bazylią i 1 łyżką oleju. Na koniec dopraw wszystko solą i pieprzem. Podawaj do grillowanych warzyw i karkówki.
Warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem Hortex – 1 opakowanie
3 kotlety ze schabu karkowego
3 pomidory
1 papryczka chili
sok z połowy limonki
2 łyżeczki oleju z pestek winogron lub oliwy z oliwek
pęczek świeżej bazylii
sól i pieprz