Zupa fasolowa pod chlebową kołderką

4 OS
Zupa
40 minut

Zupę przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu (można użyć mniej bulionu). Przelej do dużego naczynia do zapiekania. Chleb, jeśli nie jest czerstwy opiecz w piekarniku lub tosterze, aby był chrupiący.
Pajdy chleba ułóż na wierzchu zupy. Skrop oliwą z oliwek i posyp startym żółtym serem. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC mniej więcej przez 20 minut.

Lista zakupów

Zupa fasolowa Hortex – 2 opakowania
3-4 grube kromki wiejskiego czerstwego chleba
100 g żółtego sera
2-3 łyżki oliwy z oliwek

Inne potrawy
w tej kategorii
Fasolka po myśliwsku
Fasolka po myśliwsku

Sprawdź przepis
Krem z kalafiora z pieczoną dynią i suszoną szynką
Krem z kalafiora z pieczoną dynią i suszoną szynką

Sprawdź przepis